Every artist
dips her brush
in her own soul
and paints her
own nature into
her painting

Over
Studio Mek

STUDIO MEK is een designstudio die creatieve ondernemers en particulieren helpt om op een originele en authentieke manier hun verhaal te vertellen.
Door illustratie en design met elkaar te combineren creëren wij unieke beelden waarmee je verrast, inspireert en opvalt tussen de rest. Van een logo design tot een unieke visuele identiteit met bijpassende website. Van een t-shirt design tot aan persoonlijke foto illustratie of art piece.

Hi,

Hi, ik ben Marlotte Eliza Kooijman, the women behind the brand. Vanuit mijn diepgewortelde nieuwsgierigheid ben ik altijd opzoek naar objecten en verhalen die mij nieuwe inspiratie kunnen geven.
Na mijn studie Grafisch Vormgeving aan de Hogeschool van de kunsten in Utrecht (NL) ben ik het bedrijfsleven in gegaan waar ik (grafische) prints en artworks ontwierp voor de fashion industrie. Een enorm leerzame tijd, maar ook een tijd waarin ik realiseerde dat ik meer nodig had om mijzelf te ontwikkelen als ontwerper. Ik zegde mijn vaste baan op en begon de wereld rond te reizen als freelance designer.

Ik bracht winters door in de Oostenrijkse Alpen, ontdekte Zuid-Amerika en reed door Europa met mijn zelfgebouwde camper. Ik heb de mooiste plekken bezocht, nieuwe culturen ontdekt en inspirerende mensen ontmoet. Ik leefde dicht bij de natuur, waardoor ik die steeds meer ben gaan bewonderen, waarderen en koesteren. Door al deze ervaringen ben ik gaan inzien dat er zo veel meer is dan alleen de paar vierkante kilometer en digitale wereld waar werk en wonen zich afspelen. 

Hierdoor ben ik op een andere manier naar mijzelf als designer gaan kijken: met mijn werk wil ik awareness creëren, verhalen vertellen die het verdienen om gezien te worden. Een weloverwogen verhaal, dat perfect aansluit op wie jij bent en waar je voor staat.

Werkwijze

Elke opdracht is uniek en verdient het om met aandacht en passie vormgeven te worden. 
Ben je benieuwd hoe wij dit doen? Hieronder een kort overzicht van ons werk proces:

1.

intake gesprek
Via een kennismakingsgesprek duiken we samen in jouw verhaal om tot de juiste kernwaardes te komen. Of het nou gaat om een persoonlijke illustratie of een uitgebreide huisstijl. Dit is een enorm waardevolle start, waarmee we precies zien wie jij bent, wat je belangrijk vindt en wat je wensen zijn.

2.

design richting
Hierna gaan wij aan de slag met alle input die je ons gegeven hebt. We creëren een richting aan de hand van een moodboard en maken een eerste opzet. Deze sturen wij op voor een eerste check. Wanneer je hier tevreden mee bent, vragen we om een aanbetaling en gaan we aan de slag met het design.

3.

digitaal voorstel
Vanaf nu laten we onze creativiteit helemaal de vrije loop om een uniek en authentiek design voor jou te creëren. De eerste designs ontvang je in een digitale presentatie, waarin wij alle ontwerpen en details toelichten. Zo kunnen we je meenemen in ons creatieve proces.

4.

correcties
Afhankelijk van het gekozen pakket/ opdracht is er ruimte voor één of twee correctie rondes waarin wij jouw feedback verwerken tot het perfecte design.

5.

eindproduct
Wanneer je helemaal tevreden bent met het ontwerp maken we de bestanden gereed voor gebruik en sturen we deze eventueel naar de drukker. Nog even geduld en je kunt van jouw unieke ontwerp genieten!

Nieuwsgierig naar wat Studio MEK
voor jou kan betekenen?

neem vrijblijvend contact op