menu

FAQ

Veelgestelde vragen
Hieronder heb ik enkele antwoorden gedeeld op de vragen die mij het meest worden gesteld. Toch nog een vraag die er niet bij staat? Stel deze gerust via het contactformulier.

Werk

Hoeveel input heb je nodig om aan de slag te gaan?

De ideale input is jouw missie en/of visie in tekst of beeld, je doelgroep en voorkeur voor kleur of vorm. Te veel en te weinig input maken het totale ontwerpproces wat gecompliceerder. Mijn expertise is gebaseerd op jarenlange ervaring en een bepaalde visie. Als dat aan de ene kant teveel ingekaderd wordt, dan kan dat een evenwichtig en waardevol design in de weg staan. Aan de andere kant kan teveel vrijheid leiden tot een risicovollere eerste opzet.

Ik heb specifieke eisen aan het ontwerp, kan dat?

Jazeker.

Met specifieke richtlijnen – zoals voorkeur voor kleur, vorm en stijl – kan ik direct een idee vormen van het uiteindelijke ontwerp. Echter, een minimale vorm van vrijheid is ook noodzakelijk om bepaalde facetten beter uit te kunnen werken en beter tot hun recht te laten komen.

Werk je in opdracht of ook autonoom?

Beide.

Ik kan voor een klant met specifieke wensen of reeds bestaande producten nieuwe of aangepaste ontwerpen maken. Heb je een ontwerp nodig, maar nog geen richtlijnen bepaald? Dan kan ik je daar ook mee van dienst zijn door enkele voorstellen te maken.

Over mij

Wat voor werk doe je?

Grafisch design en illustreren, beide in conceptvorm. Dat betekent dat ik volledige projecten ontwerp, zoals de rebranding van je bedrijf, een speciale marketing campagne of complete websites.

Wie is Studio MEK?

Ik ben Marlotte Kooijman én Studio MEK. En andersom.

Wat betekent MEK in Studio MEK?

Marlotte Eliza Kooijman, mijn volledige naam. M.E.K zijn dus mijn initialen.

Voor bedrijven

Onze huisstijl heeft alleen een update nodig, kunnen we bij jou terecht?

Ja, dat kan.

Als je reeds onderdelen bezit waar ik mee kan werken, dan kan dat uiteraard de basis blijven voor het nieuwe design of de rebranding.

Kan ik je ook inhuren voor DTP-klussen?

Ja, dat kan.

Bij voorkeur doe ik DTP-klussen als het originele ontwerp volledig of gedeeltelijk door Studio MEK ontworpen is, maar dat is niet noodzakelijk.

Verzorg je ook volledige rebranding-projecten?

Jazeker, je kunt bij mij terecht voor het volledige pakket inclusief logo, visitekaartjes, een nieuwe huisstijl, website design en social media templates.

Voor particulieren

Mag ik achteraf je werk zelf nog een beetje aanpassen?

Nee, maar ik kan altijd kleine aanpassingen voor je doorvoeren – zoals het formaat bijvoorbeeld – als je contact met me opneemt en vertelt wat je nieuwe wensen zijn.

Ik weet heel goed wat ik wil, kun jij dat voor mij maken?

Ja en nee.

Ja, omdat ik met specifieke richtlijnen – zoals voorkeur voor kleur, vorm en stijl – direct een idee kan vormen van het uiteindelijke ontwerp. Nee, omdat ik altijd een vorm van vrijheid nodig heb om bepaalde facetten beter uit te kunnen werken en beter tot hun recht kan laten komen.

Hanteer je een andere prijs voor persoonlijke projecten?

Nee, mijn uurtarief blijft gelijk. In sommige gevallen werk ik met een project- of totaalprijs.

Webshop

Wanneer wordt de bestelling verstuurd en geleverd?

Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling op werkdagen verstuurd. Levering vindt plaats binnen 2-5 werkdagen via PostNL. Heeft jouw bestelling spoed? Mail dan naar info@studiomek.nl en dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Wat zijn de verzendkosten en worden die automatisch berekend?

De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van het pakket en worden niet altijd automatisch berekenend bij het plaatsen van een bestelling. Dit wordt specifiek per product vermeld.

Heb je een webshop?

Jazeker! Klik hier!

Algemene voorwaarden

Mag ik je werk gebruiken voor alle – online en offline – doeleinden?

Ja en nee.

Ja, als we dat zijn overeengekomen en als het in de offerte is opgenomen. Nee, als het ontwerp specifiek voor één doeleind is aangeleverd.

Deel je het ontwerp dat je voor ons hebt gemaakt ook op jouw eigen online kanalen?

Ja, in de meeste gevallen wel. Dit is tevens opgenomen in de algemene voorwaarden.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?
Moet ik een contract ondertekenen als ik met je samenwerk?

Nee, maar geef je akkoord op de offerte dan ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en overeengekomen licentie. Je kan de algemene voorwaarden hier alvast doorlezen. De afgenomen licentie staat vermeld in de opgestelde offerte.

Offertes

Kan ik telefonisch informatie en prijsopgaven aanvragen?

Ja dat kan voor een prijsindicatie. De exacte prijsopgave of offerte stuur ik per mail.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

Zodra ik alle informatie over het project heb ontvangen, ontvang je binnen een werkweek een offerte.

Waar kan ik een offerte aanvragen?

Dat kan hier, via het contactformulier. Een telefonisch gesprek om alle details op een rijtje te zetten is stap twee.