menu
Studio MEK vertegenwoordigt het unieke karakter van iets of iemand op authentieke wijze in vorm, kleur en compositie. Hoe? Door een persoonlijk karakter met zakelijke concepten te combineren.
Persoonlijk
Ik ben een verzamelaar van objecten, structuren en informatie die samen een verhaal vertellen. Door custom made illustraties toe te voegen geef ik een voor jou op maat gemaakt ontwerp een persoonlijk karakter. Iets unieks en authentieks dat betekenis geeft aan de persoon, het bedrijf of een product.
Zakelijk
Het karakter van Studio MEK is erg conceptueel. Ik wil het idee en verhaal achter iets of iemand vertellen, al dan niet volledig grafisch of door middel van illustraties. Het is een gedetailleerd, creatief traject dat ik doorloop tijdens het ontwerpen en waarbij ik me verdiep in de losse onderdelen van een bepaald beroep, specifiek product of uitgesproken visie.
Jij & ik
Aan alles wat jij wil laten zien zit een bepaalde visie, enkele kernwaarden en een duidelijke doelgroep verbonden. En daaraan wil je worden herkend. Iedere keuze in kleur, beeld en typografie kan hierin al een groot verschil maken. Wat jij denkt, kan ik laten zien.
Diensten
Studio MEK levert veelzijdige en authentieke designs binnen een groot variërend aanbod.

Werkwijze

Hoe gaat Studio MEK te werk?
Intake
We plannen een kennismakingsgesprek waarin je mij vertelt wie je bent, wat je zoekt, wat je nodig hebt, wat je focuspunten en verwachtingen zijn. Of het nu gaat om een persoonlijke illustratie of uitgebreide re-branding: in dit gesprek leggen we de basis waar ik de offerte en het designvoorstel op baseer.
Creatief traject
Studio MEK maakt een offerte op ter goedkeuring en start vervolgens het creatieve traject. Ik creëer een eerste opzet met alle input die je ons gegeven hebt. Wanneer je hier tevreden over bent, kan ik aan de slag met het design. In dat geval vraag ik om een aanbetaling.
Design voorstel
Tijdens dit proces gaat Studio MEK extra informatie verzamelen, informatie die bijdraagt aan de bepaling van alle design facetten en die het creatieve traject verder beïnvloeden. De eerste designs ontvang je in een digitale presentatie, waarin alle ontwerpen en details toegelicht worden. Jouw verhaal krijgt nu letterlijk vorm.
Correcties
Afhankelijk van de soort opdracht is er ruimte voor één of twee correctieronden waarin ik jouw feedback verwerk in het ontworpen en nu bijna definitieve design. Daar waar de feedback in de eerste ronde overal betrekking op kan hebben, gaat het in de tweede ronde slechts om noodzakelijke details.
Resultaat
Ben je 100% tevreden over het resultaat? Dan maakt Studio MEK alle bestanden in diverse formaten gereed voor gebruik en stuur ik deze eventueel naar de drukker. Alles geprint, gedrukt en verzonden? Dan heb je eindelijk iets unieks in handen, iets authentieks waar jouw kernwaarden, visie en identiteit volledig op aansluit. Een duurzaam ontwerp dat jou jarenlang kan representeren.

Zijn we een match?

Benieuwd hoe jouw ideeën er uit zien in vorm en kleur? Stuur me een berichtje en dan gaan we dat bespreken met een kopje koffie.
contact
faq
Ik heb specifieke eisen aan het ontwerp, kan dat?

Jazeker. Met specifieke richtlijnen – zoals voorkeur voor kleur, vorm en stijl – kan ik direct een idee vormen van het uiteindelijke ontwerp. Echter, een minimale vorm van vrijheid is ook noodzakelijk om bepaalde facetten beter uit te kunnen werken en beter tot hun recht te laten komen.

Werk je in opdracht of ook autonoom?

Beide. Ik kan voor een klant met specifieke wensen of reeds bestaande producten nieuwe of aangepaste ontwerpen maken. Heb je een ontwerp nodig, maar nog geen richtlijnen bepaald? Dan kan ik je daar ook mee van dienst zijn door enkele voorstellen te maken.

Hoeveel input heb je nodig om aan de slag te gaan?

De ideale input is jouw missie en/of visie in tekst of beeld, je doelgroep en voorkeur voor kleur of vorm. Te veel en te weinig input maken het totale ontwerpproces wat gecompliceerder. Mijn expertise is gebaseerd op jarenlange ervaring en een bepaalde visie. Als dat aan de ene kant teveel ingekaderd wordt, dan kan dat een evenwichtig en waardevol design in de weg staan. Aan…