Taste snowboard magazine

Editorial design

September 2015 - December 2018

Als grafisch vormgever heb ik vier jaargangen van Taste snowboard magazine mogen vormgeven. Het karakter van Taste was rebels, rauw en tegendraads. Hierdoor heeft elk jaargang zijn eigen karakter gekregen, van handgeschreven koppen tot custom fonts. Het schuiven met tekst en beeld werd deels bepaald door de redactionele content, waardoor via kleur en vorm aansluitend de identiteit van elk artikel bepaald kon worden. 

Taste snowboard magazine was tot 2020 hét snowboard magazine van Nederland en werd uitgegeven door Soul Media. De focus van de redactionele content lag op het freestyle en freeride snowboarden. 

Elk jaargang van het blad heeft een totaal andere identiteit gekregen, maar altijd met het rebelse en rauwe karakter. Ik had nooit durven hopen dat Marlotte op zo’n creatieve wijze - en op een zo uiteenlopende manier - het karakter van het blad kon weergeven in alle uiterst unieke designs. En met zoveel oog voor detail! Elk nummer was een kunstwerk om naar te kijken met veel met de hand uitgewerkte illustraties. Marlotte is uniek in haar werkwijze, op alle vlakken!

Mirte van Dijk
Hoofdredacteur
Taste snowboard magazine